In aer sau la sol, industria aviatica are nevoie de asigurari cu un grad mare de specializare

Industria aviatica funcționeaza intr-un mediu dinamic, cu multe provocari. Transportul aerian este o forma de transport relativ sigura. Cu toate acestea, in cazul unui accident sau a unui incident aviatic, consecintele asupra persoanelor si companiilor implicate sunt de cele mai multe ori, catastrofale.

In mod cert, ca proprietar sau operator aviatic, esti familiar cu tipurile de asigurari de care ai nevoie. Totusi, pentru operatiunile tale ai nevoie de un partener de asigurari pe care sa te poti baza in situatii de risc. Echipa noastra te poate ajuta sa obtii solutii personalizate de transfer al riscurilor, din partea unor asiguratori de prim rang.

Suntem pregatiti sa iti oferim o gama completa de asigurari pentru domeniul aviatiei:

Asigurarea pentru raspunderea civila fata de terti

Aceasta asigurare acopera raspunderea legala derivata din utilizarea aeronavelor. Asigurarea acopera prejudicii cauzate tertilor (vatamari corporale sau deces, pagube materiale provocate bunurilor si marfurilor care nu se afla la bordul aeronavei), precum si costurile legale. Asigurarea acopera raspunderea tuturor persoanelor implicate in operarea aeronavei.

Cererile de despagubire care invoca raspunderea civila pentru vatamari sau pagube materiale, cauzate ocupantilor sau pasagerilor aeronavei, nu sunt acoperite (vezi asigurarea pentru raspunderea civila fata de pasageri).

Asigurarea pentru raspunderea civila fata de pasageri

Aceasta asigurare acopera raspunderea civila asociata transportului de persoane, bagaje si marfuri aflate la bordul aeronavei. Asigurarea acopera raspunderea tuturor persoanelor implicate in operarea aeronavei, inclusiv pe cea a transportatorului aerian.

Asigurarea de raspundere civila combinata (CSL)

Aceasta este o alternativa pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti si pentru cea de raspundere civila fata de pasageri. Cu aceasta asigurare vei beneficia de o suma combinata de asigurare, numita – “combined single-limit” (CSL). Asigurarea ta de raspundere civila combinata va acoperi cel putin raspunderea legala asociata utilizarii aeronavei si raspunderea legala a transportatorului aerian pentru pasageri, bagaje si marfuri.

Asigurarea pentru aeronave stationate la sol

Aceasta asigurare iti protejeaza aeronava pe timpul stationarii sale, cand se presupune ca aceasta este incapabila sa provoace incidente care i-ar putea cauza pagube. Asigurarea acopera pagube provocate de cauze si dezastre naturale, cum ar fi, inundatii, incendii, furtuni sau prabusirea hangarului, precum si avarii aparute in urma accidentelor cu vehicule neasigurate sau cu alte aeronave.

Asigurarea pentru aeronave care se deplaseaza la sol

Parcarea, deplasarea catre poarta sau tractarea aeronavei pot sa genereze incidente minore sau chiar accidente majore. Acestea sunt situatiile in care intervine asigurarea pentru aeronave care se deplaseaza la sol. Aceasta asigurare acopera intreaga aeronava, nu numai corpul acesteia, impotriva avariilor fizice.

Asigurarea pentru aeronave in zbor (toate riscurile)

Asigurarea pentru aeronave in zbor este o polita de tip “toate riscurile”. Asigurarea acopera atat riscurile care ar putea sa apara pe timpul zborului, cat si la sol, in oricare dintre situatii – in timpul deplasarii sau al stationarii.

Alte asigurari

Pe langa aceste sase asigurari de baza, specifice domeniului aviatic, societatile de asigurari ofera multe posibilitati pentru solutii individuale de asigurare atat pentru detinatorii privati de aeronave, cat si pentru aviatia comerciala. Pe langa asigurarile specifice aeronavelor, pot fi achizitionate asigurari pentru hangare, aeroporturi, echipamente pentru suport la sol, facilitati de intretinere si multe altele. Echipa noastra te poate ajuta sa gasesti asigurarea perfecta pentru afacerea ta.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale, prin brokeri si sindicate Lloyd’s, sau direct – prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ