O asigurare pentru garantii acopera obligatiile contractuale ale companiei tale fata de o terta parte

Asigurarea pentru garantii este in fapt o garantie furnizata de o companie de asigurari. Acest tip de asigurare garanteaza unei terte parti (beneficiarului) ca firma ta, in calitate de companie asigurata, isi va respecta obligatiile asumate prin contract (privind executia contractului sau efectuarea platilor).

Asigurarea pentru Participarea la Licitatii (Bid Bond)

Acest tip de asigurare reprezinta o garantie solicitata in principal in cazul licitatiilor pentru contracte incheiate cu autoritati, companii si institutii publice.

Scopul acestei asigurari este de a proteja entitatea contractanta (beneficiarul) impotriva unui comportament neadecvat al ofertantului in procedura de licitatie. Asigurarea garanteaza beneficiarului contractant ca firma ta, in calitate de ofertant asigurat, nu isi va retrage oferta pe parcursul licitatiei, iar in cazul in care va castiga licitatia, va incheia contractul conform conditiilor stipulate in oferta.

Valoarea asigurarii este de regula o suma fixa solicitata de catre beneficiar, prevazuta in documentatia de licitatie.

De regula, asigurarea garanteaza si faptul ca ofertantul va pune la dispozitia beneficiarului o garantie de buna executie.

Asigurarea pentru Garantii de Buna Executie (Performance Bond)

Acest tip de asigurare este de regula solicitat de catre beneficiar pentru a garanta faptul ca firma ta, in calitate de executant, isi va respecta obligatiile contractuale conform conditiilor prevazute in contract.

Asigurarea pentru Garantii de Intretinere in perioada de proba (Maintenance Bond)

Acest tip de asigurare este de regula solicitat de catre beneficiar pentru a garanta faptul ca firma ta, in calitate de executant, va remedia fara costuri suplimentare orice defect ascuns, care ar putea sa apara in perioda de proba (perioda de notificare a defectelor).

Asigurarea pentru Garantii de Returnare a Avansului (Advance Payment Bond)

Acest tip de asigurare este cerut in situatia in care compania ta, in calitate de executant, va solicita o plata in avans din partea beneficiarului pentru a finanta costurile preliminare si lucrarile de mobilizare.

Acest avans va fi acoperit gradual de catre compania ta din sumele cuvenite pentru lucrarile executate. Totusi,  daca proiectul este abandonat pe parcurs, inainte ca beneficiarul sa isi poata recupera avansul platit din sumele aferente lucrarilor executate, acesta are dreptul sa invoce garantia de returnare a avansului.

Asigurarea de Garantii pentru Retineri (Retention Bond)

Acest tip de asigurare ofera beneficiarului lucrarilor acelasi nivel de confort ca si retinerea de sume, dar eliberand sume de bani din fluxurile de numerar ale companiei tale.

Asigurarea granteaza faptul ca firma ta, in calitate de executant, va efectua toate lucrarile necesare pentru corectarea oricaror defecte structurale sau de alta natura, descoperite pe parcursul perioadei de executie a contractului sau in timpul perioadei de proba.

Asigurari pentru Garantii Vamale (Custom Bonds)

Asigurarea pentru garantii vamale este o garantie emisa de o societate de asigurari in beneficiul autoritatilor vamale, prin care se garanteaza plata taxelor vamale, a taxelor anti-dumping/anti subventie, a accizelor si a TVA-ului, de la caz la caz, prin care asiguratorul se angajeaza sa achite datoria vamala in situatia in care compania ta, in calitate de importator sau comisionar vamal, nu isi va indeplini obligatiile de import.

Utilizarea unor proceduri de import suspensive sau introducerea marfurilor in regimuri speciale, ca urmare a unor interese economice bine determinate, permite suspendarea platii datoriilor vamale si a altor taxe legate de importul marfurilor. In vederea utilizarii regimurilor, procedurilor sau operatiunilor vamale speciale/ suspensive este necesara constituirea unei garantii.

Aceasta obligatie legala poate fi acoperita in trei moduri: asigurare de garantie vamala, scrisoare de garantie bancara sau constituirea unui depozit.

Avand in vedere faptul ca atat depozitul, cat si scrisoarea de garantie bancara, presupun indisponibilizarea temporara a resurselor financiare ale companiei tale, asigurarea de garantie vamala reprezinta o alternativa eficienta si simpla.

Asigurarea pentru Garantii de Buna Plata (Payment Bond)

Acest tip de asigurare poate sa fie solicitat in contracte comerciale care prevad ca plata pentru bunurile livrate / serviciile executate se va face la o anumita data. Acest tip de asigurare poate sa iti fie solicitata de catre furnizori sau subcontractori, pentru a garanta faptul ca firma ta, in calitate de beneficiar, isi va respecta obligatiile de plata in conformitate cu prevederile contractuale.

Produsul poate fi adaptat pentru a acoperi nerespectarea obligatiilor de plata in cazul contractelor de inchiriere.

Capacitatea companiei tale de a pune la dispozitie asemenea garantii poate fi un element diferentiator critic in situatia in care participi la licitatii pentru contracte publice, neprezentarea unei asemenea garantii putand conduce la descalificarea companiei tale din procesul de licitatie.

In calitate de contractant, furnizarea unei garantii poate sa cantareasca greu asupra activelor tale. Asigurarile de garantii sunt solutia ideala. Acestea te pot ajuta sa garantezi executia unui contract si alte obligatii contractuale fara sa fi nevoit sa furnizezi o garantie pe baza de colateral. Acest lucru te poate ajuta sa eliberezi capital de lucru si sa iti intaresti pozitia de lichiditate, permitandu-ti asumarea de noi proiecte.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale prin brokeri si sindicate Lloyd’s sau direct, prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ  Descarca fisa produsului

  Afla mai multe informatii despre acest produs.