Compania ta vinde produse cu plata la termen si este expusa riscului ca unii dintre clienti sa nu plateasca? Asigurarea de credit comercial este o solutie simpla prin care te poti proteja impotriva riscului de neplata.

Creditul comercial joaca un rol important in lumea de azi a afacerilor. Abilitatea de a opera pe baza de credit comercial, respectiv de a cumpara astazi si a plati mai tarziu, este o functie critica la nivelul economiei. Totusi, ce se va intampla in cazul in care un client caruia i-ai avansat un credit comercial, nu va plati? Dar in situatia in care clientul respectiv isi declara falimentul?

Pentru a te proteja impotriva situatiilor in care afacerea ta ar putea sa fie afectata de pierderi financiare generate de un client rau platnic, foloseste avantajele oferite de asigurarea de credit comercial. In cazul in care, compania ta vinde produse sau servicii cu plata la termen, asigurarea de credit comercial este nu numai o alegere inteleapta, ea este o necesitate. In termeni simpli, aceasta asigurare te ajuta sa acoperi pierderile generate de clientii rau-platnici.

Parteneriatul cu noi iti va da linistea faptului ca afacerea ta este in maini sigure. Investim timp pentru a intelege nevoile tale si negociem cu asiguratori de prim rang, specializati in acest tip de asigurari. Impreuna, dezvoltam solutii de asigurare personalizate, aliniate cerintelor unice ale afacerii tale.

Asigurarea de credit comercial functioneaza ca o garantie prin care asiguratorul se obliga sa te plateasca in situatia in care clientii tai nu o vor face. De exemplu, daca unul dintre clientii tai isi declara falimentul dupa ce ai livrat bunurile, dar inainte sa faca plata, asigurarea de credit comercial iti va acoperi pierderea.

Asigurarea te protejeaza impotriva riscului de neplata a creantelor, din cauze care tin de incapacitatea sau reaua vointa a clientilor tai.

Prin colectarea debitelor sau prin intermediul asigurarii, iti vei putea incasa in totalitate, sau in cea mai mare parte creantele. In multe situatii, asiguratorii acopera pana la 90% din creantele de incasat.

Asigurarea implica o analiza de bonitate a clientilor tai. Pentru aceasta, asiguratorii parteneri folosesc informatii obtinute prin monitorizari atente si colectari permanente de date.

Asigurarea de credit comercial are beneficii clare:

 • Siguranta ca sumele pe care le ai de incasat vor fi platite
 • Bancile vor putea acorda credite utilizand asigurarea de credit comercial ca garantie
 • Acces la informatii privind bonitatea clientilor, pe baza analizelor folosite in luarea deciziilor privind limitele de credit

Fara o anumita protectie financiara, fiecare vanzare pe care o faci cu plata la termen reprezinta un risc, limitandu-ti posibilitatile de extindere a vanzarilor si de crestere a companiei.

Pentru firmele nou infiintate, acest lucru este cu atat mai important, avand in vedere limitarile existente la nivelul capitalurilor proprii. Mai mult, pentru companiile cu o baza mica de clienti, fiecare client poate reprezenta un risc relativ mare pentru afacere.

Asigurarea de credit comercial te ajuta sa reduci riscurile, permitandu-ti sa te concentrezi asupra cresterii afacerii tale fara sa ai grija clientilor rau-platnici.

O alegere importanta, in cazul asigurarii dvs. pentru raspundere cibernetica, este limita de despagubire. Aceasta limita reprezinta suma maxima pe care compania de asigurari o va plati in cazul unei cereri de despagubire. Valoarea primei de asigurare depinde de marimea limitei de despagubire.

Cand achizitionati o asigurare privind raspunderea cibernetica trebuie sa tineti seama si de fransiza asociata produsului de asigurare. Aceasta reprezinta partea din despagubire a carei plata cade in responsabilitatea dvs., inainte ca acoperirea oferita de asigurator sa isi produca efectele. Fransiza este o forma de impartire a riscului, avand rolul unui stimulent financiar pentru ca dvs. sa luati masuri in vederea reducerii riscului de despagubire.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor dumneavoastra specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru dvs., atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ  Descarca fisa produsului

  Afla mai multe informatii despre acest produs.