O acuzatie de malpraxis pate sa aiba consecinte financiare si reputationale severe.

Ca profesionist in domeniul medical, esti expus unor riscuri semnificative privind acuzatiile de malpraxis. Un singur diagnostic gresit poate sa te duca intr-o lume a durerii.

Avand in vedere riscurile numeroase pe care le implica activitatea ta, trebuie sa ai o acoperire robusta impotriva acestor riscuri. Acuzatiile de malpraxis ar putea sa iti afecteze in mod serios atat reputatia profesionala, cat si situatia materiala personala. Acesta este motivul pentru care este important sa ai o asigurare profesionala specifica domeniului tau de activitate. Pentru a obtine protectia de calitate de care ai nevoie, foloseste un broker cu experienta. Foloseste serviciile noastre.

In cazul unei acuzatii de neglijenta sau a unei actiuni legale intentate impotriva ta, asigurarea profesionala de malpraxis va acoperi costurile de aparare si cheltuielile de judecata, precum si orice suma platita ca despagubire.

In fiecare zi, medicii si ceilalti profesionisti din domeniul medical sunt expusi riscului unor actiuni legale impotriva lor cu privire la raspunderea profesionala. Despagubirile la care ai putea fi obligat in cazul unei actiuni impotriva ta ar putea fi foarte mari, iar costurile de judecata, chiar si in situatia unor actiuni nefondate, ar putea sa iti cauzeze prejudicii financiare severe.

Aceasta asigurare este menita sa iti ofere protectie financiara in situatia unor greseli facute in exercitarea profesisiei tale. Chiar si in situatia in care nu faci asemenea greseli, asigurarea te protejeaza pentru cazurile in care pacientii te-ar putea acuza in mod nejustificat. Nu uita – linistea ta este un lucru care nu are pret.

Cauzele cele mai intalnite in cazurile de malpraxis medical sunt urmatoarele:

 • Diagnostic eronat sau intarziat – situatia in care medicul  stabileste un diagnostic cu intarziere, sau diagnosticul este gresit
 • Tratament inadecvat – situatia in care medicul aplica un tratament sau medicamentatie pe care alti medici nu le-ar aplica si care afecteaza negativ starea de sanatate a pacientului
 • Neatentionarea cu privire la riscuri – medicii sunt obligati sa informeze pacientii cu privire la riscurile care sunt asociate planurilor de tratament si medicamentatie. In cazul in care pacientul nu este informat si starea lui de sanatate este afectata, se considera ca medicul a actionat cu neglijenta, nerespectandu-si obligatia de a obtine acordul informat al pacientului.

O alegere importanta in cazul asigurarii tale pentru raspundere profesionala, este limita de despagubire. Aceasta limita reprezinta suma maxima pe care compania de asigurari o va plati in cazul unei cereri de despagubire. Valoarea primei de asigurare depinde de marimea limitei de despagubire.

Cand achizitionezi o asigurare de raspundere profesionala trebuie sa tii seama si de fransiza asociata produsului de asigurare. Aceasta reprezinta partea din despagubire a carei plata cade in responsabilitatea ta, inainte ca acoperirea oferita de asigurator sa isi produca efectele. Fransiza este o forma de impartire a riscului, avand rolul unui stimulent financiar pentru ca tu sa iei masuri in vederea reducerii riscului de despagubire pentru cauze de raspundere profesionala.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp cu privire la aspectele relevante.
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
  • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
  • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
  • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ