Fii avocatul care vrei sa fii. Protejeaza-te cu cea mai buna asigurare pentru raspundere civila profesionala.

Cu certitudine, in exercitarea profesiei de avocat, tu si firma ta, incercati sa aplicati cele mai inalte standarde profesionale si sa oferiti servicii de calitate clientilor. Cu toate acestea, in ciuda celor mai bune eforturi depuse, clientii tai ar putea fi dezamagiti de servicii. In plus, intr-un mediu de lucru aglomerat, cu multe provocari, ar putea sa apara greseli sau erori in exercitarea rationamentelor profesionale.

Acuzatiile aduse ar putea sa iti afecteze in mod serios atat reputatia profesionala, cat si situatia materiala personala. Pentru a te proteja, ai nevoie de o asigurare de raspundere profesionala. Pentru a obtine protectia de calitate de care ai nevoie, foloseste un broker cu experienta. Foloseste serviciile noastre.

Aceasta asigurare te protejeaza, pe tine si/sau firma ta, impotriva consecintelor financiare care ar putea sa apara in situatia in care esti acuzat de un client, pentru erori sau greseli aparute in exercitarea profesiei de avocat.

Asigurarea pentru raspundere profesionala acopera costurile de judecata, precum si orice suma platita ca despagubire pentru greselile aparute in cursul normal al activitatii tale profesionale.

Ca avocat, iti expui cariera ori de cate ori intalnesti sau reprezinti un client. Cand actionezi in numele unui client, iti asumi riscul de a fi acuzat pentru motive profesionale.

Atunci cand acuzatiile sunt nefondate, apararea este esentiala avand in vedere ca viitorul tau depinde de aceasta. Cand acuzatiile sunt justificate, asigurarea este deosebit de importanta avand in vedere ca va trebui sa acoperi costuri de judecata considerable si s-ar putea sa fi nevoit la plata de despagubiri pentru prejudiciile provocate clientilor tai.

Solicitarile de despagubiri pentru motive de raspundere profesionala sunt prin natura lor destul de rare, dar au un grad de severitate mare. O cerere de despagubire poate sa aiba consecinte financiare semnificative in cazul in care, in mod nefericit, esti subiectul unei acuzatii.

Cauzele obisnuite asociate cererilor de despagubire pentru raspundere profesionala includ situatiile de nedepunere sau depunerea cu intarziere a documentelor, precum si rationamente profesionale gresite, ca urmare a necunoasterii legii, erori de planificare sau nerespectarea instructiunilor clientului. Alte cereri vin din acuzatii privind conflictele de interese sau lipsa acordului clientului. Orice greseala care provoaca prejudicii unui client, este o cauza posibila pentru o cerere de despagubire.

O alegere importanta in cazul asigurarii tale pentru  raspundere profesionala este limita de despagubire. Aceasta limita reprezinta suma maxima pe care compania de asigurari o va plati in cazul unei cereri de despagubire. Valoarea primei de asigurare depinde de marimea limitei de despagubire.

Cand achizitionezi o asigurare de raspundere profesionala trebuie sa tii seama si de fransiza asociata produsului de asigurare. Aceasta reprezinta partea din despagubire a carei plata cade in responsabilitatea ta, inainte ca acoperirea oferita de asigurator sa isi produca efectele. Fransiza este o forma de impartire a riscului, avand rolul unui stimulent financiar, pentru ca tu sa iei masuri in vederea reducerii riscului de despagubire din cauze de raspundere profesionala.

 • Va putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Va punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs., ajutandu-va sa:
  • Minimizati expunerea dumneavoastra la risc
  • Economisiti timp si bani
 • Administram politele dvs. de asigurare, informandu-va din timp cu privire la aspectele relevante.
 • Administram cererile dvs. de despagubire, oferindu-va in caz de daune asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Va asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru dumneavoastra sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor dumneavoastra specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru dvs., atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale prin brokeri si sindicate Lloyd’s sau direct, prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ