Administratorii si directorii pot sa raspunda personal pentru neglijenta in conducerea companiei

Atentia tot mai mare acordata practicilor corporative si cadrul legal prietenos ce favorizeaza actiunile in justitie, au condus la inmultirea acuzatiilor impotriva administratorilor si directorilor privind calitatea actului managerial. Acuzatiile pot sa includa neindeplinirea obligatiilor manageriale, neglijenta, nerespectarea prevederilor contractuale, nerespectarea legislatiei de munca, etc.

Indiferent daca afacerea ta este un start-up, o companie mica sau mijlocie, sau o corporatie mare, si indiferent cat de diligent este managementul companiei tale, oricand pot sa apara greseli in actul managerial. Managementul unei companii este expus unor presiuni din ce in ce mai mari in ceea ce priveste raspunderea legala. Acestea pot sa conduca la investigatii costisitoare, urmariri penale sau litigii civile, putand avea repercursiuni financiare serioase atat pentru manageri, cat si pentru companie.

Asigurarea de raspundere mangeriala ofera protectia financiara esentiala pentru administratori si directori impotriva consecintelor financiare ale acuzatiilor privind erori manageriale, reale sau presupuse.

Ca broker de asigurari cu expertiza in domeniul afacerilor, oferim solutii de asigurare personalizate pentru toate tipurile companii, indiferent de dimensiunea si complexitatea acestora. Impreuna cu asiguratori de prim rang, putem structura o solutie de asigurare potrivita nevoilor tale, la costuri competitive.

Asigurarea de raspundere manageriala protejeaza activele personale ale administratorilor si directorilor, in situatia in care acestia sunt acuzati de salariati, furnizori, competitori, investitori, clienti sau alte terte persoane, pentru erori de management, reale sau presupuse.

Asigurarea acopera nu numai raspunderea personala a administratorilor si directorilor companiei, ci si sumele pe care compania le plateste in numele administratorilor sau salariatilor sai, ca urmare a actiunilor unor terte persoane.

Asigurarea de raspundere manageriala acopera costurile legale si sumele platite ca despagubiri ca urmare a erorilor manageriale.

 • Pentru a proteja activele personale ale administratorilor si directorilor companiei tale
 • Pentru a proteja pozitia financiara a companiei tale
 • Pentru a putea atrage si retine un management calificat
 • Pentru a evita concentrarea atentiei managementului catre litigii de durata si costisitoare

Situatiile in care in mod frecvent este invocata raspunderea administratorilor si directorilor au la baza:

 • cereri / acuzatii ale salariatilor cu privire la acte de hartuire sau discriminare, sanatatea si siguranta la locul de munca, modalitatea de incheiere a relatiilor de munca, etc.
 • cereri / acuzatii ale clientilor sau grupurilor de clienti cu privire la practici comerciale, dispute contractuale, declaratii inselatoare si publicitate falsa
 • cereri / acuzatii ale competitorilor cu privire la concurenta neloiala, nerespectarea patentelor si a marcilor inregistrate

cereri / acuzatii ale actionarilor / creditorilor cu privire la neindeplinirea obligatiilor manageriale, neprezentarea fidela a informatiilor financiare, etc.

O alegere importanta in cazul asigurarii tale pentru raspundere manageriala este limita de despagubire. Aceasta limita reprezinta suma maxima pe care compania de asigurari o va plati in cazul unei cereri de despagubire. Valoarea primei de asigurare depinde de marimea limitei de despagubire.

Cand achizitionezi o asigurare privind raspunderea manageriala trebuie sa tii seama si de fransiza asociata produsului de asigurare. Aceasta reprezinta partea din despagubire a carei plata cade in responsabilitatea ta, inainte ca acoperirea oferita de asigurator sa isi produca efectele. Fransiza este o forma de impartire a riscului, avand rolul unui stimulent financiar pentru ca tu sa iei masuri in vederea reducerii riscului de despagubire.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp cu privire la aspectele relevante.
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
  • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
  • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
  • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale prin brokeri si sindicate Lloyd’s sau direct, prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
  • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ