In ciuda intelegerii (gresite) larg raspandite, este responsabilitatea ta, nu a transportatorului, sa asiguri marfurile pe timpul transportului

Destul de des, companiile nu cunosc riscurile la care sunt expuse transporturile de marfuri in lipsa unei asigurari Cargo (de transport). Deseori, se crede ca transportul este deja asigurat de catre transportatori impotriva tuturor daunelor si pierderilor care pot sa apara. Dezamagirea poate fi mare, atunci cand se dovedeste ca nu este asa.

Raspunderea transportatorului este limitata si nu acopera intotdeauna pierderile companiei tale. Acesta este motivul pentru care ai nevoie de o asigurare Cargo. Aceasta asigurare iti ofera o acoperire completa pentru marfuri, diferit fata de situatia in care te-ai baza doar pe asigurarea transportatorului, care are o acoperire financiara limitata la raspunderea civila a transportatorului (neacoperind daune produse de cauze naturale).

Pentru a obtine acoperirea de calitate de care ai nevoie, foloseste un broker cu expertiza tehnica si comerciala. Foloseste serviciile noastre. Impreuna cu asiguratori de prim rang, putem structura o solutie de asigurare potrivita nevoilor tale, la costuri competitive.

Asigurarea Cargo se adreseaza in principal proprietarilor marfurilor transportate (producatori, exportatori, importatori) si operatorilor de tip ‘freight forwarder’, care – ca parte a serviciilor oferite, pun la dispozitia clientilor acest tip de asigurare.

Asigurarea Cargo ofera protectie impotriva pierderilor si daunelor suferite de marfuri pe timpul transportului, ca urmare a unor cauze externe, indiferent de tipul de transport (terestru, maritim sau aerian). De regula, asigurarea este valabila pentru toata durata transportului, acoperind si operatiunile de incarcare, descarcare si alte operatiuni de manipulare, precum si depozitarea intermediara.

Scopul asigurarii poate fi adaptat nevoilor tale specifice in ceea ce priveste natura marfurilor transportate, ruta si modalitatea de transport. Acoperirea poate fi de tip:

 • Toate riscurile – cu exceptia riscurilor in mod specific excluse, toate riscurile sunt acoperite
 • Acoperire limitata – sunt acoperite doar riscurile care sunt in mod explicit mentionate in polita de asigurare (ex. cauze naturale, accident)

Riscurile acoperite includ:

 • Cauze naturale, dezastre naturale
 • Accidente rutiere, esuare, scufundare
 • Acte de furt, talharie
 • Avarierea marfurilor pe timpul transportului, precum si pe timpul operatiunilor de incarcare / descarcare

Iti recomandam sa achizitionezi o asigurare Cargo, chiar si in situatia in care utilizezi transportatori autorizati care detin asigurari corespunzatoare.

Asigurarea transportatorului nu iti garanteaza suficient faptul ca vei fi in mod adecvat despagubit pentru pierderile suferite de marfurile tale pe timpul transportului. Raspunderea transportatorului este guvernata de reglementari care in anumite cazuri, ii permit acestuia sa se extraga de la plata daunelor. Pentru transporturile internationale, in baza conventiilor internationale relevante, despagubirile sunt limitate la valori calculate pe baza greutatii marfurilor pierdute sau distruse. Acest lucru inseamna ca despagubirea platita de transportator, pentru cauze care tin de raspunderea sa, poate sa fie considerabil mai mica decat valoarea reala a pierderilor.

Pentru a evita pierderi financiare semnificative, achizitionarea unei asigurari Cargo este o alegere inteleapta si necesara. Lucram impreuna cu tine pentru a gasi asigurarea care raspunde cel mai bine cerintelor tale.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale prin brokeri si sindicate Lloyd’s sau direct, prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ