Culturile de plante si cresterea animalelor implica numeroase riscuri si incertitudini

Stabilitatea afacerii tale poate sa fie sever afectata de pierderi determinate de diverse cauze, pornind de la evenimente climatice, pana la imbolnaviri ale plantelor si animalelor. In agricultura, vremea este un factor de productie important, care – din pacate, poate sa fie foarte greu controlat. Oriunde in lume, seceta sau ploile in exces sunt responsabile pentru obtinerea unor recolte proaste. Daca activezi in sectorul cresterii animalelor, in ciuda tratamentelor profilactice aplicate, riscul de imbolnavire al animalelor si pasarilor din fermele tale, ramane mare.

Afacerea ta este expusa unor riscuri mari care pot sa sa aiba repercursiuni financiare serioase. Pentru a-ti proteja culturile si animalele, trebuie sa achizitionezi asigurarea care se potriveste cel mai bine afacerii tale.

Pentru a obtine acoperirea de calitate de care ai nevoie, foloseste un broker cu experienta. Cu o intelegere profunda a pietei produselor agricole si a practicilor agricole, echipa noastra poate sa structureze o acoperire personalizata, adaptata nevoilor tale unice. Pentru a achizitiona solutia de asigurare potrivita, la costuri competitive, lucram cu asiguratori de prim rang, specializati in asigurari agricole.

Asigurarea pentru culturi este un element esential pentru reducerea riscului de productie, ca parte a strategiei tale de administrare a riscurilor specifice activitatii agricole.

Asigurarea acopera: culturile din camp, sere, solarii sau rasadnite; pepinierele sau plantatiile portaltoi;  rodul viilor, al pomilor si arbustilor fructiferi.

In functie de specificul culturilor, acoperirea poate sa fie pentru pagube sau pierderi cauzate de foc (din cauze naturale), grindina, ploi torentiale, furtuni, ingheturi tarzii de primavara si/sau ingheturi timpurii de toamna. In anumite conditii, pot fi acoperite seceta, arsita, precum si alunecarile de teren.

Valoarea asigurata este data fie de volumul costurilor tehnologice directe, fie de valoarea culturii (productiei).

Asigurarea pentru animale ofera protectie pentru: bovine, oi, porci, capre, cai de rasa sau de tractiune, familii si stupi de albine, pesti din crescatorii sau ferme piscicole.

Asigurarea acopera riscul de boala, precum si pe cele de vatamare si deces, cauzate de accidente in interiorul sau in afara adapostului.

Nu uita, asigurarea nu poate inlocui managementul corect al riscurilor de pesta, paraziti si imbolnaviri.

Valoarea asigurata poate sa reprezinte fie valoarea reala rezultata din documentele de achizitie, fie valoarea de piata stabilita in viu/kg, in functie de specie, rasa, varsta si conditiile de intretinere.

Asigurarea se adreseaza fermelor de pasari, gaste, rate, curci, fazani si struti.

Asigurarea acopera riscurile de boala, moarte, accidente si furt. Acoperirea include pierderi cauzate de distrugerea adapostului si de avarii accidentale ale instalatiilor tehnice.

Valoarea asigurata poate sa reprezinte fie valoarea reala pe cap de pasare, rezultata din documentele de achizitie, fie valoarea de piata stabilita in viu/kg, in functie de specie, varsta si conditiile de intretinere.

Avand in vedere ca afacerea ta este expusa unei varietati largi de riscuri, trebuie sa te asiguri ca esti in mod corespunzator protejat. Urmatoarele tipuri de asigurari te pot ajuta sa iti protejati afacerea impotriva evenimentelor neprevazute:

 • Asigurarea pentru cladiri si bunuri
 • Asigurarea pentru stocuri (agricole)
 • Asigurarea pentru avarierea accidentala a masinilor si echipamentelor (agricole)
 • Asigurarea de raspundere civila fata de terti
 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ  Descarca fisa produsului

  Afla mai multe informatii despre acest produs.