Proiectele de constructii nu merg intotdeauna conform planului.

Asigurarea de raspundere civila generala iti protejeaza afacerea impotriva vatamarilor corporale si a pagubelor materiale produse pe santier, dar ce se intampla cu despagubirile cerute de clienti pentru daune economice cauzate de neglijenta in proiectarea, executia si supravegherea lucrarilor?

Raspunderea legala a arhitectiilor, proiectantilor si inginerilor constructori se poate intinde multi ani dupa finalizarea constructiilor. Acesta este motivul pentru care ai nevoie de o asigurare profesionala specifica activitatii tale.

Asigurarea poate sa acopere despagubiri motivate de neglijenta, erori si omisiuni in proiectarea si executia unui proiect de constructii. Pentru a obtine protectia de calitate de care ai nevoie, foloseste un broker cu experienta. Foloseste serviciile noastre.

Aceasta asigurare te protejeaza impotriva consecintelor financiare care ar putea sa apara in situatia in care esti acuzat de un client pentru erori, greseli sau omisiuni aparute in exercitarea profesiei tale de arhitect, proiectant sau inginer constructor.

Asigurarea pentru raspundere profesionala acopera costurile de judecata, precum si orice suma platita ca despagubire pentru greselile aparute in cursul normal al activitatii tale profesionale.

Mult timp dupa finalizarea constructiei, profesionistii din domeniul constructiilor sunt expusi riscului unor actiuni legale impotriva lor cu privire la raspunderea profesionala. Despagubirile la care ai putea fi obligat in cazul unei actiuni impotriva ta, ar putea fi foarte mari, iar costurile de judecata, chiar si in situatia unor actiuni nefondate, ar putea sa iti cauzeze prejudicii financiare severe.

Aceasta asigurare este menita sa iti ofere protectie financiara in situatia unor greseli profesionale facute in exercitarea calitatii tale, de architect, proiectant sau inginer constructor. Chiar si in situatia in care nu faci asemenea greseli, asigurarea te protejeaza pentru cazurile in care clientii te-ar putea acuza, in mod nejustificat.

Nu uita – linistea ta este un lucru care nu are pret.

Cauzele obisnuite asociate cererilor de despagubire pentru raspundere profesionala includ neintelegerea standardelor tehnice de constructii, erori tehnice si omisiuni in proiectare, nerespectarea planurilor tehnice, organizarea si supravegherea necorespunzatoare a lucrarilor pe santier, etc.

In general, orice greseala care provoaca prejudicii unui client, este o cauza posibila pentru o cerere de despagubire.

O alegere importanta in cazul asigurarii tale pentru raspundere profesionala este limita de despagubire. Aceasta limita reprezinta suma maxima pe care compania de asigurari o va plati in cazul unei cereri de despagubire. Valoarea primei de asigurare depinde de marimea limitei de despagubire.

Cand achizitionezi o asigurare de raspundere profesionala, trebuie sa tii seama si de fransiza asociata produsului de asigurare. Aceasta reprezinta partea din despagubire a carei plata cade in responsabilitatea ta, inainte ca acoperirea oferita de asigurator sa isi produca efectele. Fransiza este o forma de impartire a riscului, avand rolul unui stimulent financiar pentru ca tu sa iei masuri in vederea reducerii riscului de despagubire pentru cauze de raspundere profesionala.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp cu privire la aspectele relevante.
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
  • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
  • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
  • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ