Avand in vedere consecintele uriase ale daunelor produse asupra mediului, este esențial pentru compania ta sa inteleaga si sa evalueze aceste riscuri, precum si sa se protejeze impotriva lor

Orice afacere are un impact asupra mediului. Unele incidente de mediu pot sa aiba consecinte financiare si reputationale uriase. Unele dintre acestea sunt vizibile, cum ar fi utilizarea produselor chimice in procesul de productie, altele sunt ascunse, cum este cazul scurgerilor lente dintr-un rezervor, care contamineaza treptat solul. Aceste evenimente pot sa fie bruste si accidentale, sau se pot produce gradual in timp.

Nicio afacere nu ar trebui sa isi asume riscul protejarii necorespunzatoare impotriva riscurilor de mediu. Situatiile in care este invocata raspunderea civila de mediu pot fi destul de rare, dar atunci cand apar, au o extindere mare, sunt complicate si au implicatii financiare severe.

Asigurarea pentru raspunderea civila de mediu poate sa protejeze compania ta impotriva unei varietati largi de riscuri de mediu – de la poluare, la daune provocate biodiversitatii. Impreuna cu asiguratori de prim rang, putem structura o solutie de asigurare potrivita nevoilor tale, la costuri competitive.

Asigurarea se adreseaza in principal companiilor cu activitate de productie, facilitatilor de depozitare, companiilor specializate in tratarea si distrugerea deseurilor, spitalelor, laboratoarelor, centrelor comerciale, hotelurilor si santierelor de constructii.

Asigurarea pentru raspunderea civila de mediu acopera costurile de curatare rezultate din obligatii legale, cererile de despagubire ale tertilor privind vatamari corporale si daune materiale, precum si costurile legale aferente – toate acestea, ca urmare a unor evenimente de poluare sau contaminare, indiferent daca astfel de evenimente sunt bruste si accidentale sau prin natura lor, sunt graduale.

Riscurile acoperite includ:

 • Refacerea sau remedierea daunelor aduse biodiversitatii pe amplasamente ale tertilor
 • Costuri legate de aparare și evaluare in cazul cererilor de despagubire privind daune aduse biodiversitatii
 • Costuri initiate pentru a preveni inrautatirea unui incident de poluare
 • Costuri de curatare (pe amplasament sau in afara acestuia)
 • Vatamari corporale si pagube materiale provocate tertilor ca urmare a incidentelor de poluare

Ca orice afacere, te vei confrunta cu diverse scenarii in care activitatile tale pot provoca daune de mediu. Este cunoscut faptul ca amenzile si costurile legate de accidentele de mediu pot atinge niveluri uriase.

Problemele de mediu trebuie abordate rapid pentru a-ti proteja afacerea impotriva repercursiunilor financiare si reputationale severe. O asigurare pentru raspunderea civila de mediu, structurata in conformitate cu impactul afacerii tale asupra mediului, poate sa fie nu numai o alegere inteleapta, poate fi o necesitate.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp cu privire la aspectele relevante.
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
  • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
  • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
  • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale prin brokeri si sindicate Lloyd’s sau direct, prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
  • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ