Cea mai mica si inocenta greseala poate sa fie foarte costisitoare. Mai mult, chiar si in situatii nejustificate, poti fii foarte usor acuzat.

Ca notar public, oferi un serviciu deosebit de important pentru comunitate. Clientii tai depind foarte mult de tine, fiind increzatori in faptul ca stii exact ceea ce trebuie facut. Orice greseala poate sa conduca la probleme legale sau pierderi financiare pentru toate partile implicate.

Acuzatiile aduse ar putea sa iti afecteze in mod serios atat reputatia profesionala, cat si situatia materiala personala. Acesta este motivul pentru care este important sa ai o asigurare profesionala specifica domeniului tau de activitate. Pentru a obtine protectia de calitate de care ai nevoie, foloseste un broker cu experienta. Foloseste serviciile noastre.

Aceasta asigurare te protejeaza impotriva consecintelor financiare care ar putea sa apara in situatia in care esti acuzat de un client pentru erori, greseli sau omisiuni, aparute in exercitarea profesiei tale de notar public.

Asigurarea pentru raspundere profesionala acopera costurile de judecata, precum si orice suma platita ca despagubire pentru greselile aparute in cursul normal al activitatii tale profesionale.

In fiecare zi, notarii sunt expusi riscului unor actiuni legale impotriva lor, cu privire la raspunderea profesionala. Despagubirile la care ai putea fi obligat in cazul unei actiuni impotriva ta, ar putea fi foarte mari, iar costurile de judecata, chiar si in situatia unor actiuni nefondate, ar putea sa iti cauzeze prejudicii financiare severe.

Aceasta asigurare este menita sa iti ofere protectie financiara in situatia unor greseli facute in exercitarea profesiei tale de notar public. Chiar si in situatia in care nu faci asemenea greseli, asigurarea te protejeaza pentru cazurile in care clientii te-ar putea acuza in mod nejustificat.

Nu uita – linistea ta este un lucru care nu are pret.

Cauzele obisnuite asociate cererilor de despagubire pentru raspundere profesionala includ greseli si omisiuni in actele notariale, pierderea sau distrugerea documentelor originale, nesolicitarea prezentei fizice sau neidentificarea corespunzatoare a semnatarilor, aplicarea incorecta a timbrului notarial, etc. Orice greseala care provoaca prejudicii unui client, este o cauza posibila pentru o cerere de despagubire.

O alegere importanta in cazul asigurarii tale pentru raspundere profesionala, este limita de despagubire. Aceasta limita reprezinta suma maxima pe care compania de asigurari o va plati in cazul unei cereri de despagubire. Valoarea primei de asigurare depinde de marimea limitei de despagubire.

Cand achizitionezi o asigurare de raspundere profesionala, trebuie sa tii seama si de fransiza asociata produsului de asigurare. Aceasta reprezinta partea din despagubire a carei plata cade in responsabilitatea ta, inainte ca acoperirea oferita de asigurator sa isi produca efectele. Fransiza este o forma de impartire a riscului, avand rolul unui stimulent financiar, pentru ca tu sa iei masuri in vederea reducerii riscului de despagubire pentru cauze de raspundere profesionala.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor dumneavoastra specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru dvs., atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ