In timp ce speri la ape calme si cer senin, pregateste-te sa navighezi printre riscuri.

Clientii nostri stiu ca o buna pregatire si planificare sunt esentiale pentru afacerea lor. Orice asigurare este menita sa acopere riscurile aparute ca urmare a unor incidente nefericite. Cand este vorba despre operatiunile maritime, riscurile sunt mari si complexe. Acestea includ riscul de pierdere a marfurilor transportate, avarii ale navelor, riscuri legate de personalul navigant, precum si o varietate larga de raspunderi civile fata de terti.

Domeniul asigurarilor maritime este foarte vast, riscurile asociate operatiunilor maritime necesitand solutii de asigurare cu grad mare de specializare. In functie de nevoile si solicitarile tale, fie ca esti proprietar de nave,  transportator maritim, constructor, agent de shipping sau operator portuar, te putem ajuta sa alegi asigurarea maritima care se potriveste cel mai bine afacerii tale.

Parteneriatul cu noi iti va aduce linistea faptului ca afacerea ta este in maini sigure. Investim timp pentru a intelege nevoile tale si negociem cu asiguratori de prim rang, specializati in acest tip de asigurari. Impreuna, dezvoltam solutii de asigurare personalizate, aliniate cerintelor unice ale afacerii tale. Indiferent daca ai nevoie de o asigurare maritima traditionala, sau de una pentru navigatie interna, foloseste serviciile noastre pentru a fi sigur ca obtii acoperirea de calitate de care ai nevoie, la costuri competitive.

Asigurarea Facultativa a Navelor (H&M)

Acest tip de asigurare acopera pierderea sau pagubele produse asupra navei tale, precum si asupra motoarelor si echipamentelor acesteia. Asigurarea acopera pierderi cauzate de incendiu, explozie, trasnet, furt, aruncare peste bord, coliziuni, acte de piraterie, raspunderi civile si multe alte riscuri. Asigurarea facultativa pentru nave (H&M) este foarte flexibila, putand fi usor personalizata. Ea poate sa acopere nave maritime, sau ambarcatiuni care navigheaza pe rauri, ori opereaza in porturi. Asigurarea poate fi usor adaptata ambarcatiunilor sportive si de agrement (yacht-uri, veliere, barci cu motor).

Te putem ajuta sa obtii asigurarea potrivita nevoilor tale, dandu-ti linistea ca lucrurile importante pentru tine si afacerea ta sunt protejate corespunzator.

 

Asigurarea Maritima de Protectie si Despagubire (P&I)

Asigurarea maritima de protectie si despagubire (p&I) protejeza proprietarii si operatorii de nave fata de raspunderile civile asociate detinerii si operarii de nave. Aceasta asigurare, alaturi de asigurarea facultativa a navelor (H&M) si asigurarea Cargo, este una din acoperirile cheie pentru operatiunile maritime.

Proprietarii si operatorii de nave sunt expusi unei varietati largi de raspunderi fata de terti, care pot sa conduca la cereri de despagubiri si actiuni legale costistitoare. Amenintarea fizica pe care o poate avea o nava impotriva altor nave, riscurile asociate prezentei echipajului si pasagerilor la bord, precum si alte potentiale pagube pentru care nava ar putea fi responsabila, determina ca asigurarea de protectie si despagubire sa reprezinte un element esential al oricarui plan de acoperire impotriva riscurilor maritime.

Aceasta asigurare acopera raspunderi ce decurg din vatamari corporale sau deces, precum si din pierderi sau pagube produse bunurilor unor terte persoane. Principalele riscuri acoperite cuprind raspunderi si costuri legate de:

 • Decesul, vatamarea sau imbolnavirea echipajului, a pasagerilor sau a altor persoane
 • Repatrierea sau inlocuirea echipajului
 • Pierderi si pagube produse marfurilor aflate la bordul navei
 • Coliziuni
 • Pagube produse docurilor sau altor facilitati portuare, fixe sau plutitoare
 • Pagube produse bunurilor aflate la bordul navei
 • Cheltuieli pentru recuperarea epavei si costuri legate de devierea navei
 • Riscuri de poluare
 • Costuri legate de carantina

Te putem ajuta sa obtii cea mai buna acoperire pentru raspunderile care deriva din detinerea sau operarea navelor tale. Facem acest lucru la costuri competitive, in parteneriat cu asiguratori de prim rang, specializati in acest tip de asigurari.

Asigurarea pentru Raspunderea Constructorului de Nave

Asigurarea pentru raspunderea constructorului de nave este menita sa acopere nava, bunurile si materiale care au legatura cu aceasta, de la inceputul constructiei si pana la livrarea finala catre client. Te putem ajuta sa obtii acoperirea cea mai buna impotriva pierderilor si pagubelor produse pe perioada constructiei navei, precum si in timpul testelor la apa si livrarii.

Asigurarea pentru Raspunderea Reparatorului de Nave

Companiile specializate in repararea navelor sunt raspunzatoare pentru navele si echipamentele aflate in grija, custodia si controlul lor, precum si pentru pagubele provocate bunurilor apartinand unor terte persoane si vatamarile corporale cauzate tertilor, aparute in cursul activitatii lor. Asigurarea pentru raspunderea reparatorului de nave acopera raspunderea legala asociata operatiunilor de reparare a navelor.

Te putem ajuta sa obtii acoperirea de calitate de care ai nevoie pentru acoperirea pierderilor si pagubelor produse navelor aflate in grija ta, precum si a celor produse asupra marfurilor aflate la bordul acestor nave. In plus, o sa ne asiguram ca polita ta acopera pagube si vatamari provocate tertilor.

Asigurarea pentru Raspunderea Operatorului Portuar

Aceasta asigurare acopera raspunderea operatorilor portuari pentru pagube produse asupra facilitatilor portuare, echipamentelor de manevrare, navelor si marfurilor. Asigurarea poate sa acopere si costurile cu recuperarea epavei, costuri de curatare, precum si pierderi din intreruperea activitatilor portuare.

Prin intermediul asiguratorilor si reasiguratorilor parteneri, specializati in acest tip de asigurari, te putem ajuta sa obtii cea mai buna acoperire a raspunderilor civile asociate afacerii tale, la preturi foarte competitive.

Asigurarea Personalului Navigant

Aceasta asigurare poate sa fie incheiata doar de catre agentiile de shipping, persoane juridice romane sau filialele din Romania ale unor agentii de shipping straine. Asigurarea acopera riscul de neplata a salariilor marinarilor romani, precum si costul de repatriere.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale de asigurare, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • Iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor tale specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru tine, atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale, prin brokeri si sindicate Lloyd’s, sau direct – prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ