Datele - fie ca se refera la afacerea ta, fie ca reprezinta detalii senzitive cu privire la clienti- sunt vulnerabile in fata atacurilor cibernetice

Amenintarea unui atac cibernetic este reala. Atacurile cibernetice vizeaza afaceri si organizatii de orice dimensiune, ele nu reprezinta o problema doar pentru companiile mari. Afacerile mici nu trebuie sa actioneze sub paradigma “mie nu mi se poate intampla”. Dimpotriva, avand in vedere ca afacerile mici investesc de regula mai putin in tehnologia de securitate IT, ele sunt mai expuse in fata atacurilor cibernetice.

In conditiile cresterii amenintarilor cibernetice, trebuie sa te asiguri ca dispui de masuri de securitate IT adecvate si ca in situatia producerii unui incident cibernetic, esti protejat intr-o maniera suficienta.

O masura esentiala pentru protectia companiei tale, este achizitionarea unei asigurari de raspundere cibernetica. Pentru o protectie eficienta, trebuie sa fii sigur ca asigurarea achizitionata raspunde profilului tau de risc. Fara indoiala, asigurarea joaca un rol esential in dezvoltarea unei reziliente impotriva atacurilor cibernetice, dar ea reprezinta doar un instrument in cadrul strategiei generale de administrare a riscurilor. Compania ta va trebui sa-si gaseasca propriul echilibru intre managementul riscului cibernetic, investitiile in securitatea IT si solutiile de asigurare potrivite nevoilor tale specifice.

Parteneriatul cu noi iti va aduce linistea faptului ca afacerea ta este in maini sigure. Investim timp pentru a intelege nevoile tale si negociem cu asiguratori de prim rang, specializati in acest tip de asigurari. Impreuna, dezvoltam solutii de asigurare personalizate, aliniate cerintelor unice ale afacerii tale.

In situatia unui atac cibernetic, cele mai multe asigurari de raspundere cibernetica acopera costurile companiei asigurate si ale tertilor pentru pierderi financiare si reputationale cauzate de pierderea, distrugerea, furtul sau coruperea datelor.

Pentru compania ta, asigurarea acopera costurile de investigare, costurile de recuperarea a datelor pierdute in cazul unei brese de securitate, costurile legate de administrarea aspectelor reputationale, plata sumelor solicitate de hackeri, precum si costurile de notificare in cazul in care este necesar sa notifici terte parti afectate.

In ceea ce priveste raspunderea fata de terti (care rezulta din actiuni impotriva companiei tale), asigurarea acopera despagubirile pe care va trebui sa le platesti, precum si costurile legale

Atacatorii cibernetici vizeaza date privind afacerea ta si informatii senzitive ale clientilor pe care le administrezi in sistemele IT. De aceea, este esential sa iti protejezi afacerea cu o asigurare de raspundere cibernetica, care te va ajuta sa raspunzi rapid in situatia unei brese de securitate sau in cazul unui atac cibernetic.

Pentru a-ti da seama daca ai nevoie de o asigurare de raspundere civila, pune-ti urmatoarele intrebari:

 • Compania mea colecteaza, depoziteaza, trimite sau primeste date cu caracter personal?
 • Compania mea activeaza intr-un domeniu cu reglementari privind datele clientilor?
 • Ce ar face compania mea in cazul in care ar fi supusa astazi unui atac cibernetic?

O alegere importanta in cazul asigurarii tale pentru raspundere cibernetica, este limita de despagubire. Aceasta limita reprezinta suma maxima pe care compania de asigurari o va plati in cazul unei cereri de despagubire. Valoarea primei de asigurare depinde de marimea limitei de despagubire.

Cand achizitionezi o asigurare privind raspunderea cibernetica trebuie sa tii seama si de fransiza asociata produsului de asigurare. Aceasta reprezinta partea din despagubire a carei plata cade in responsabilitatea ta, inainte ca acoperirea oferita de asigurator sa isi produca efectele. Fransiza este o forma de impartire a riscului, avand rolul unui stimulent financiar pentru ca tu sa iei masuri in vederea reducerii riscului de despagubire.

 • Iti putem oferi consultanta de specialitate gratuita si impartiala, cu privire la administrarea riscurilor si optiunile de acoperire
 • Iti punem la dispozitie produsele de asigurare care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ajutandu-te sa:
  • Minimizezi expunerea la risc
  • Economisesti timp si bani
 • Administram politele tale, informandu-te din timp, cu privire la aspectele relevante
 • Administram cererile tale de despagubire, oferindu-ti in caz de daune, asistenta si reprezentare in fata asiguratorilor
 • iti asiguram linistea ca lucrurile care conteaza pentru tine, sunt protejate
 • Serviciile noastre se bazeaza pe o vasta expertiza tehnica si cunostinte solide in domeniul afacerilor, completate de intelegerea in detaliu a nevoilor dumneavoastra specifice.
 • Avem acces la un numar larg de asiguratori, fapt ce ne permite sa oferim solutii de asigurare personalizate, integrand cea mai buna valoare pentru dvs., atat din punctul de vedere al acoperirii, cat si al costurilor.
 • Pentru produse de asigurare cu grad mare de specializare sau prime mai bune, putem accesa pietele internationale prin brokeri si sindicate Lloyd’s sau direct, prin asiguratori si reasiguratori de prima clasa.
 • Gandim holistic si actionam responsabil. Credem ca respectul si integritatea sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea increderii si a unor relatii de afaceri bune si de lunga durata.

Vreau sa fiu contactat


  PFPJ